Πώς αντιμετωπίζουμε τους μύκητες στα πόδια;

a96d7383db9e0aa794827bae301bf495 1
Οι μύκητες στα πόδια, είναι ένας σωστός βραχνάς για όσους έχουν περάσει το κατώφλι τους. Κνησμός, δυσοσμία και πόνος είναι κάποια από τα συμπτώματα που μπορούμε να εντοπίσουμε στα κάτω άκρα μας και να μα θορυβήσουν όσον αφορά την υγεία των ποδιών μας. Καμιά παραλία με γαλάζια σημαία, κανένα πεντάστερο ξενοδοχείο και κανένα χθες-σφουγγάρισα σπίτι δεν αποτελεί εξαίρεση του κανόνα που λέει πως οι μύκητες υπάρχουν παντού και καραδοκούν.
Τα παραπάνω συμπτώματα, τα οποία αποτελούν τα πρωταρχικά στάδια μιας μυκητίασης είναι τα σημάδια με τα οποία, ο οργανισμός μας προσπαθεί να μας προειδοποιήσει. Στην επόμενη φάση, πληγές ακόμη και παραμορφώσεις στα νύχια μας, είναι πιθανόν να κάνουν την εμφάνισή τους.
* Σκουπίστε επαρκώς τα άκρα σας μετά από κάθε επαφή με το νερό. Ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα, μπορεί να δημιουργηθούν εστίες μιας και πολλές φορές το συγκεκριμένο σημείο παραμένει υγρό. Να θυμάστε να αλλάζετε συχνά την πετσέτα των ποδιών σας και να την πλένετε σε υψηλούς βαθμούς. Το ίδιο ισχύει και για τις κάλτσες που φοράτε, οι οποίες καλό θα ήταν, να είναι βαμβακερές.
*Να θυμάστε να περπατάτε πάντα με σαγιονάρες. Ακόμα και μέσα στις ντουζιέρες. Τα σκιέρα και υγρά μέρη είναι ο Νο1 τόπος κατοικίας για έναν μύκητα.
*Να αφήνετε τα πόδια σας και τα παπούτσια σας να αερίζονται επαρκώς. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες.
Η μυκητίαση είναι δερματική ασθένεια και αντιμετωπίζεται με την σωστή καθοδήγηση του δερματολόγου μας, και μόνο αυτός μπορεί να μας δώσει την σωστή θεραπεία.

Copyright © by Evi's Beauty Lab. All rights reserved. Powered by Blogger. Designed by El Design